Általános információ

Az Aikidóról

"Az aikidó (合気道, nyugaton Aikido, Aikidō) egy tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Alapítója Uesiba Morihei, ismertebb nevén O-szenszej, azaz „nagymester”, „nagy tanító”. Az aikidó gyakorlati technikái a kifinomult mozgáson, az ellenfél erejének elvezetésén, és annak az ellenfélre való visszafordításán vagy szétszórásán alapulnak. Az Alapító megfogalmazása szerint, az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben. Ennek megfelelően az aikidó gyakorlása során nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell. A gyakorlónak tehát nem a pusztításra, hanem minden esetben az építő jellegű konfliktus-kezelésre kell törekednie." - idézet a Wikipédia Aikido oldaláról.

Edzések


Virág Imre


Virág Imre, edzésvezető

2009: 3.dan fokozatra vizsgázik.
2004: Oktatni kezd a Shoshinkan dojóban.
1997: Elkezd aikidót gyakorolni Szeltner Zsolt dojójában, Egerben.

Megközelíthetőség, helyszín
:

  Edzéseinket a SEK Budapest, Óvoda Általános Iskola és Gimnázium tornatermében tartjuk, melynek címe: Budapest, Hűvösvölgyi út 131.
 Az iskola főbejárata a Hűvösvölgyi útról nyílik, míg a tornaterem (dojo) bejárata az Alsóvölgy utca felőli kapu mellett található.
 Tömegközlekedéssel 61-es villamossal vagy 256-os busszal, a Vadaskerti utca megállóból érhető el. Autóval az Alsóvölgyi utcában lehet parkolni, a teremtől néhány méterre.

Közeli klubok

Közeli klubok azok a dojók, melyek tagjaival és oktatóival szoros kapcsolatot ápolunk, valamint egymás edzéseit látogatjuk: